Yleisimmät kysymykset

SuljeSulje

Sisäänkirjautuminen

Miten saan verkkopankin ja pankkitunnukset käyttööni? »
Kirjautuminen ei onnistu, miten toimin? »
Missä muualla voin käyttää pankkitunnuksiani? »

Käyttäjätunnus, salasana ja kertakäyttöiset tunnusluvut

Mistä saan käyttäjätunnuksen? »
Mikä on salasanani ensimmäisellä kirjautumiskerralla? »
Mistä saan uuden salasanan unohtuneen tilalle? »
Käyttäjätunnus ja tunnuslukutaulukkoni on kadonnut/varastettu, miten toimin? »
Miten vaihdan salasanan? »
Miten käytän tunnuslukutaulukkoa? »
Miten saan uuden tunnuslukutaulukon? »
Miten / milloin uusi tunnuslukutaulukko tulee ottaa käyttöön? »
Lähetättekö uuden tunnuslukutaulukon ulkomaiseen osoitteeseen? »

Tekniset vaatimukset

Mitkä Internet-selaimet sopivat verkkopankin käyttämiseen? »
Miksi verkkopankissa käytetään evästeitä (cookies)? »

Miten saan verkkopankin ja pankkitunnukset käyttööni?

Verkkopankkia varten tarvitset pankkitunnukset eli henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen, salasanan ja kertakäyttöiset tunnusluvut (tunnuslukutaulukossa).

Pankkitunnukset saat heti käyttöösi S-Pankin asiakaspalvelupisteestä (Prismat, suurimmat Sokokset ja S-marketit). Voit myös tulostaa ja täyttää hakemuslomakkeen S-Pankin verkkosivuilta ja hakea pankkitunnuksia S-Pankin asiointipisteestä (Salet, Alepat, S-marketit ja ABC-asemat). Lomakkeella tunnuksia hakiessasi saat toimipaikasta tunnuslukutaulukon ja muut pankkitunnusten osat toimitetaan sinulle kotiin postitse.

Saadaksesi pankkitunnukset sinulla on oltava S-Tili S-Pankissa tai laaja käyttöoikeus jonkun toisen henkilön S-Pankissa olevaan S-Tiliin. Pankkitunnusten hakijan on oltava vähintään 15-vuotias.

Pankkitunnusten saanti edellyttää henkilöllisyyden toteamista, eli et voi tilata pankkitunnuksia sähköpostilla tai verkon kautta.

Lisätietoja pankkitunnusten hakemisesta ja hyväksyttävistä tunnistusasiakirjoista osoitteessa www.s-pankki.fi »

Kirjautuminen ei onnistu, miten toimin?

Jos saat virheilmoituksen yrittäessäsi sisäänkirjautua, tarkista että syötät käyttäjätunnuksen ja salasanan oikein.

Käyttäjätunnuksen voit tarkistaa pankkitunnussopimuksestasi ja se on muodossa

• 4 kirjainta + 4 numeroa tai
  • 6, 7 tai 8 numeroa.

Salasana muodossa "ppkkvv" ensimmäisellä kirjautumiskerralla muodostuu 6:sta numerosta: pp tarkoittaa päivää, kk tarkoittaa kuukautta ja vv vuosiluvun kahta viimeistä numeroa.

Huomaa, että viisi (5) virheellistä yrityskertaa lukitsee salasanasi. Ota tällöin yhteyttä S-Pankin Asiakaspalveluun puh. 010 76 5800 ma-pe klo 8-20 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min) tai S-Pankin toimipaikkaan uuden salasanan tilaamiseksi.Uuden salasanan tilaaminen on maksullinen.

Jos pankkitunnuksesi ovat lukkiutuneet, saat siitä ilmoituksen, toimi tällöin ilmoituksessa kerrotulla tavalla.

Missä muualla voin käyttää pankkitunnuksiani?

S-Pankin pankkitunnuksilla hoidat verkkopankissa päivittäiset raha-asiasi kuten esimerkiksi laskujen maksun, tilien avauksen, tilisiirrot sekä korttien tilaamisen.

Pankkitunnuksilla voit verkkopankin lisäksi hoitaa pankkiasioitasi puhelimitse S-Pankin Asiakaspalvelussa puh. 010 76 5800 ma-pe klo 8-20 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min). Asiakaspalveluun soittaessasi tarvitset käyttäjätunnusta ja kertakäyttöisiä tunnuslukuja.

Pankkitunnustesi avulla todennat henkilöllisyytesi myös muissa sähköisissä asiointipalveluissa, kuten julkishallinnon asiointipalvelut ja veroilmoituksen tekeminen verkossa.

S-Pankin pankkitunnukset toimivat myös useissa verkkokaupoissa ja verkkomaksun avulla voit maksaa ostoksesi turvallisesti omalta S-Tililtäsi.

Käyttäjätunnus, salasana ja tunnuslukutaulukko

Mistä saan käyttäjätunnuksen?

Käyttäjätunnuksesi löydät pankkitunnussopimuksestasi. Käyttäjätunnus voi olla muodossa 4 kirjainta + 4 numeroa tai kokonaan numeerinen siten, että siinä on 6,7 tai 8 numeroa.

Jos olet kadottanut pankkitunnuksesi, uudet tunnukset saat henkilöllisyytesi todentamalla lähimmästä S-Pankin toimipaikasta. Pankkitunnusten uusimisesta veloitetaan palveluhinnaston mukainen maksu.

Mikä on salasanani ensimmäisellä kirjautumiskerralla?

Ensimmäisellä kirjautumiskerralla salasanasi on syntymäaikasi muodossa ppkkvv. (pp tarkoittaa päivää, kk tarkoittaa kuukautta ja vv vuosiluvun kahta viimeistä numeroa)
Esim. jos syntymäaikasi on 18.1.1968, on salasanasi 180168.

Ensimmäisen kirjautumiskerran yhteydessä verkkopankki pyytää sinua vaihtamaan salasanan itse keksimääsi salasanaan.

Mistä saan uuden salasanan unohtuneen tilalle?

Uuden salasanan saat tilattua S-Pankin Asiakaspalvelusta puh. 010 76 5800 ma–pe klo 8–20 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min). Salasanan tilaaminen puhelimitse vaatii tunnistautumisen käyttäjätunnuksella ja kertakäyttöisellä tunnusluvulla.

Uuden salasanan voit käydä tilaamassa myös S-Pankin toimipaikassa, varaudu tällöin todistamaan henkilöllisyytesi. Salasanan uusimisesta veloitetaan palveluhinnaston mukainen maksu.

Uusi kertakäyttöinen salasana tulee sinulle postitse suoraan kotiin. Tämä salasana tulee ensimmäisellä kirjautumiskerralla vaihtaa omaksi, itse keksityksi salasanaksi.

Käyttäjätunnus ja tunnuslukutaulukkoni on kadonnut/varastettu, miten toimin?

Mikäli pankkitunnuksesi tai jokin niiden osa katoaa tai varastetaan tai epäilet niiden joutuneen jonkun toisen henkilön tietoon, estä viipymättä pankkitunnusten käyttö

- soittamalla pankkitunnusten sulkupalveluun, joka on auki 24 h/vrk

• Suomesta soitettaessa (09) 6964 6820
  • Ulkomailta soitettaessa +358 9 6964 6820

- tai soittamalla S-Pankin Asiakaspalveluun puh. 010 76 5800 ma-pe klo 8-20 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min).

Uudet pankkitunnukset saat henkilöllisyytesi todentamalla lähimmästä S-Pankin toimipaikasta. Pankkitunnusten uusimisesta veloitetaan palveluhinnaston mukainen maksu.

Miten vaihdan salasanan?

Salasanan voit vaihtaa verkkopankissa kohdassa Asetukset --> Salasanan vaihto.

Miten käytän tunnuslukutaulukkoa?

Kertakäyttöiset tunnusluvut kysytään satunnaisessa järjestyksessä ja aina kun tunnuslukua kysytään, verkkopankki kertoo tunnuslukua vastaavan sijainnin. Esimerkiksi, jos verkkopankki pyytää "Anna tunnusluku kohdasta B 10", valitse tunnusluku sarakkeesta B riviltä 10.

Miten saan uuden tunnuslukutaulukon?

Kun tunnuslukusi alkavat olla loppumaisillan (jäljellä n. 40 käyttämätöntä tunnuslukua), uusi tunnuslukutaulukko lähetetään automaattisesti postissa kotiosoitteeseesi Suomessa. Verkkopankki ilmoittaa, kun vanha tunnuslukutaulukko on käytetty loppuun ja seuraava tunnusluku on annettava uudesta taulukosta. Tarvittaessa voit ottaa uuden tunnuslukutaulukon heti käyttöösi verkkopankissa kohdassa Asetukset --> Tunnuslukutaulukon vaihto.

Miten / milloin otan käyttööni uuden tunnuslukutaulukon?

Voit halutessasi käyttää vanhan tunnuslukutaulukon ensin loppuun, jolloin uusi taulukko vaihtuu automaattisesti käyttöön kun aiemmat tunnusluvut on käytetty. Tällöin verkkopankki ilmoittaa taulukon vaihtumisesta ja pyytää tunnuslukua uudesta taulukosta. Saat myös muistutuksia jo ennen tunnuslukutaulukon automaattista vaihtumista, että tunnusluvut alkavat olla lopussa ja verkkopankki ehdottaa uuden tunnuslukutaulukon vaihtamista käyttöön.

Jos haluat ottaa postitse saamasi tunnuslukutaulukon heti käyttöön, kirjaudu verkkopankkiin vanhalla taulukolla ja tee vaihto verkkopankissa kohdassa Asetukset --> Tunnuslukutaulukon vaihto. Verkkopankki kysyy tunnuslukua uudesta tunnuslukutaulukosta, jonka antamisen jälkeen uusi taulukko on käytössäsi etkä voi enää käyttää vanhaa taulukkoa.

Lähetättekö uuden tunnuslukutaulukon ulkomaiseen osoitteeseen?

Jos asut ulkomailla, ota yhteyttä S-Pankin Asiakaspalveluun puh. 010 76 5800 ma-pe klo 8-20 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min) jo ennen kuin edelliset tunnuslukusi alkavat olla loppumaisillaan. Tunnuslukutaulukko lähetetään ulkomaille asiakkaan erillisestä pyynnöstä. Huomaathan, että soittaessasi S-Pankin Asiakaspalveluun, tarvitset tunnistautumista varten henkilökohtaisen käyttäjätunnuksesi ja kertakäyttöiset tunnusluvut.

Tekniset vaatimukset

Mitkä Internet-selaimet sopivat verkkopankin käyttämiseen?

Suosittelemme, että käytät verkkopankkia selaimilla Internet Explorer 9 tai Firefox. Näiden lisäksi sitä voi käyttää seuraavilla selaimilla: Internet Explorer 8, Google Chrome ja Safari (OS X).

Ohjelma PDF-tiedostojen avaamiseen

Verkkopankin sähköisten tiliotteiden ja esim. hinnaston avaamiseen tarvitset ohjelman, jolla voit lukea PDF-muodossa olevia tiedostoja. Tällöin voit halutessasi joko tallentaa tiedoston omalle koneellesi tai tulostaa tiedoston. Voit ladata maksuttoman ohjelman omalle koneellesi esim. Adoben sivuilta osoitteesta http://www.adobe.com/fi/products/reader/

Miksi verkkopankissa käytetään evästeitä (cookies)?

S-Pankin verkkopankissa on käytetty ns. evästeitä (cookies). Eväste on tekstitiedosto, joka tallentuu käyttäjän tietokoneelle Internet-sivulta, kun evästeiden tallennus on selaimen asetuksissa sallittu. Tekstitiedosto sisältää tietoa (esimerkiksi istunnon tunnuksen), ja sitä käytetään esimerkiksi helpottamaan sivujen käyttöä. Evästeitä käytetään myös sivujen käyttöä koskevaan tilastointiin. Tilastoinnin tavoitteena on kehittää palvelua mahdollisimman käyttäjäystävälliseksi. S-Pankin internet-palvelujen käyttö edellyttää, että olet hyväksynyt evästeiden käytön.

Jos et halua hyväksyä evästeitä, voit tehdä rajoituksen selaimesi asetuksiin. Huomaa, että estäessäsi evästeiden käytön et ehkä voi käyttää S-Pankin internet-palveluja pankkiasioiden hoitamisessa.