Uusi maksu

SuljeSulje

Uusi maksu -toiminnolla maksetut maksut ovat tilisiirtoja (SEPA-alueella). Tutustu tarkemmin tilisiirtoon: Tilisiirron (SEPA-alueella) edellytykset ja aikataulu »

Täytä maksulomakkeelle kaikki maksamiseen tarvittavat tiedot. Maksulomakkeella tähdellä (*) merkityt tiedot ovat pakollisia. Voit lisätä yhden tai useampia maksuja vahvistuslistalle ja lopuksi vahvistaa maksun/maksut kertakäyttöisellä tunnusluvulla.

1. Saajan tili > 2. Maksun tiedot > 3. Vahvistaminen

Maksunsaajaluettelo

Kun täytät maksulomaketta, voit valita saajan maksunsaajaluettelosta jolloin valitsemasi saajan tiedot siirtyvät automaattisesti maksulomakkeelle. Mikäli saaja ei vielä ole maksunsaajaluettelossasi, voit maksun hyväksymisen yhteydessä tallentaa saajan tiedot maksusaajaluetteloon klikkaamalla "Tallenna tiedot maksunsaajaluetteloon".

Saajan tilinumero

Kirjoita kenttään saajan tilinumero.

Tilinumero kirjoitetaan kansainvälisessä IBAN-muodossa (esim. FI21 3939 0001 0005 95). Välilyöntien lisääminen tilinumeroon ei ole välttämätöntä.

Lue viivakoodi

Maksun tiedot voi vaihtoehtoisesti syöttää tilisiirtolomakkeesta löytyvän viivakoodin avulla. Voit lukea tilisiirtolomakkeen viivakoodin viivakoodinlukijallasi klikkaamalla Lue viivakoodi -painiketta. Jatka -painikkeen klikkaus siirtää viivakoodin sisältämät maksutiedot maksulomakkeen kenttiin ja siirryt samalla maksun toiselle sivulle. Täytä tarvittaessa loput maksun tiedot ja hyväksy ja siirry vahvistamaan maksu.

Viivakoodia käytettäessä ei maksunsaajaluettelo ole käytettävissä. Tällöin et myöskään voi kirjoittaa saajan tilinumeroa. Jos puolestaan olet hakenut maksun tiedot maksunsaajaluettelosta tai olet syöttänyt saajan tilinumeron, ei Lue viivakoodi -toiminto ole käytettävissä.

Jatka

Klikkaamalla Jatka-painiketta siirryt maksun toiselle sivulle täyttämään maksun muut tiedot.

Saajan tilinumero ja siihen liittyvä BIC-tunnus tarkistetaan pankkijärjestelmästä. Mikäli tiedot ovat virheellisiä tai järjestelmästä ei löydy BIC-tunnusta antamallesi tilinumerolle, saat siitä ilmoituksen.

1. Saajan tili > 2. Maksun tiedot > 3. Vahvistaminen

Saajan nimi

Kirjoita maksun saajan etu- ja sukunimi tai yrityksen nimi.

Saajan tilinumero

Tässä näet edellisellä sivulla antamasi saajan tilinumeron.

Saajan tiliä ei voi muokata tällä sivulla. Jos haluat muuttaa saajan tiliä, klikkaa Muuta saajan tiliä-painiketta, jolloin siirryt maksun edelliselle sivulle.

Saajan osoite

Saat saajan osoitekentät esille klikkaamalla Saajan osoite-otsikkoa. Saajan osoite ei ole pakollinen tieto, mutta jos täytät osoitteen, valitse alasvetovalikosta myös maa. Maiden nimet ovat alasvetovalikossa suomeksi.

Tililtä

Alasvetovalikossa näkyvät kaikki ne tilit, jotka on liitetty pankkitunnussopimukseesi verkkopankin maksutileiksi. Valittuna on tili, jonka olet valinnut oletustiliksi verkkopankissa kohdassa Asetukset, Nimeä ja muokkaa tilejä.

Valitse tili, jolta maksu veloitetaan. Tilinomistajan nimi ja osoite välittyvät maksun mukana ulkomaiselle saajalle.

Maksaja ellei tilinomistaja

Jos lasku on osoitettu muulle kuin tilinomistajalle, kirjoita laskunsaajan nimi Maksaja ellei tilinomistaja -kenttään.

Määrä

Kirjoita euromäärä, jonka haluat lähettää saajalle.

Eräpäivä

Kirjoita päivämäärä, jolloin maksu erääntyy tai maksetaan. Täytä päivämäärä muodossa pp.kk.vvvv.

Jos selaimesi sallii JavaScriptin, voit käyttää kalenteria antaessasi eräpäivän. Klikkaa tällöin kalenterikuvaketta ja valitse maksullesi haluamasi eräpäivä.

Ongelmia eräpäivän syöttämisessä?

Verkkopankissa on esiintynyt ongelmia eräpäivän syöttämisessä. Mikäli näet kalenterin englanninkielisenä ja päivämäärän muodossa kuukausi/päivä/vuosi, ohjeistamme tyhjentämään selaimen välimuistin.

Ohjeet käytetyimmille selaimille:

Internet Explorer
Työkalut (Internet Options) > Poista selaushistoria (Delete browsing history) > Valinta: Väliaikaiset Internet-tiedostot (Temporary Internet Files) > Poista (Delete files).

Firefox
Työkalut (Tools) > Poista historiatietoja (Clear Recent History) > Poistettava aika: Kaikki (Time range: Everything) > Välimuisti (Cache)> Poista tiedot (Clear Now).

Google Chrome
Työkalut (Tools) > Poista selaustiedot (Clear browsing data) > Valinta: Välimuisti (Cache) > Poista selaustiedot (Clear browsing data).

Safari (OS X)
Safari > Tyhjennä välimuisti (Empty cache) > Tyhjennä (Empty).

Voit myös olla yhteydessä S-Pankin Asiakaspalveluun puhelimitse, puh. 010 76 5800, ma-pe klo 8-20 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min).

Viitenumero

Käytä viitenumeroa aina, kun sellainen laskussa on. Viitenumeron avulla maksunsaajan on helppo tunnistaa maksu.

Viitenumero voi olla muodoltaan myös kansainvälinen viite eli RF-viite. Tällöin viite alkaa kirjaimilla RF ja nämä kirjaimet kirjoitetaan viitenumero - kenttään. RF-viite voi sisältää myös muita kirjaimia.

Työnantajasuorituksia ja joitakin oma-aloitteisia veroja maksettaessa on viitteen kirjoittaminen estetty. Tällöin kirjoitetaan verottajan ilmoituksen mukainen pakollinen viesti.

Viesti

Tähän kenttään voit kirjoittaa vapaamuotoista tekstiä enintään 140 merkkiä. Mikäli olet täyttänyt sekä viestin että viitenumeron, ainoastaan viitenumero välittyy saajalle: viesti tallennetaan tällöin vain omaan tilitapahtumaasi.

Verojen maksussa on huomioitava, että työnantajasuoritukset ja jotkin oma-aloitteiset verot sisältävät pakollisia viestitietoja. Viestitiedot on kirjoitettava täsmälleen tilisiirtolomakkeella ilmoitetussa muodossa ja viestin tulee päättyä kauttaviivaan (/).

Tapahtumalaji

Tapahtumalajilla voit merkitä valmiiksi määritellyistä tapahtumalajeista uutta maksua tehdessäsi, millaisen maksun olet tehnyt. Tapahtumalajia ei välitetä saajalle. Tapahtumalaji näkyy omassa tilitapahtumassasi sekä tapahtumalajina myös Tulojen ja menojen seurannassa, jossa voit seurata ja tarkastella talouttasi haluaminasi kokonaisuuksina.

Tallenna tiedot maksunsaajaluetteloon

Mikäli sinulla on toistuvasti maksuja samalle saajalle, voit tallentaa saajan tiedot maksunsaajaluetteloon klikkaamalla valintaruutua "Tallenna tiedot maksunsaajaluetteloon". Tämän jälkeen saat esiin ruudun, josta voit valita, haluatko tallentaa maksunsaajaluetteloon myös maksun viestin, viitenumeron ja/tai rahamäärän.

Haluan maksullisen kuitin

Jos tarvitset maksusta kuitin, klikkaa valintaruutua "Haluan maksullisen kuitin". Kuitti lähetetään postitse kotiosoitteeseesi parin päivän kuluttua maksun suorittamisen jälkeen.

Kuitista veloitetaan palveluhinnaston mukainen maksu. Kuitin toimitusmaksu veloitetaan siltä tililtä, jolta maksu on suoritettu. Veloitus tapahtuu jälkikäteen kerran kuukaudessa.

Toistuvan maksun tiedot

Jos maksusi toistuu kuukausittain, kuten vuokra, voit tallentaa sen toistuvaksi maksuksi. Valitse alasvetovalikosta maksuväli.

Maksuväli "Kuukausittain viimeinen pankkipäivä" tarkoittaa, että maksu suoritetaan kuukauden viimeisenä pankkipäivänä.

Jos valitset maksuväliksi "Kuukausittain" ja maksupäivä sattuu lauantaille, sunnuntaille tai pyhäpäivälle, maksu suoritetaan seuraavana pankkipäivänä.

Kun haluat, että toistuvan maksusi maksaminen lopetetaan tiettynä päivänä, kirjoita päivämäärä kohtaan "Viimeinen voimassaolopäivä" muodossa pp.kk.vvvv. Jos selaimesi sallii JavaScriptin, voit käyttää kalenteria antaessasi viimeisen voimassaolopäivän. Klikkaa tällöin kalenterikuvaketta ja valitse toistuvalle maksullesi haluamasi viimeinen voimassaolopäivä.

Muuta saajan tiliä

Klikkaamalla Muuta saajan tiliä-painiketta siirryt maksun edelliselle sivulle, jossa voit muokata saajan tilinumeroa.

Hyväksy ja siirry vahvistamaan

Klikattuasi Hyväksy ja siirry vahvistamaan -painiketta maksu lähtee pankkijärjestelmään tarkistettavaksi. Mikäli olet unohtanut täyttää jonkin tilisiirrossa tarvittavan pakollisen tiedon tai tiedossa on muotovirhe, saat virheestä kertovan ilmoituksen.

Jos tiedot ovat oikein, pääset vahvistamaan maksun tunnusluvulla.

1. Saajan tili > 2. Maksun tiedot > 3. Vahvistaminen

Vahvistettavat maksut

Sivulla näkyvät tekemäsi maksut, jotka olet hyväksynyt, mutta joita et ole vielä vahvistanut tunnusluvulla. Maksut ovat tallennusjärjestyksessä. Viimeisimpänä hyväksymäsi maksun tiedot näkyvät laajennettuna.

Tee uusi maksu

Linkkiä klikkaamalla voit siirtyä tekemään uuden maksun, ja vahvistaa sitten kaikki maksut kerralla.

Muuta

Klikkaamalla kyseisen rivin oikeassa reunassa olevaa Muokkaa-kuvaketta, pääset takaisin maksulomakkeelle muokkaamaan maksun tietoja. Tee muutokset maksulomakkeelle ja klikkaa Hyväksy ja siirry vahvistamaan -painiketta. Maksu siirtyy muutettuine tietoineen vahvistettavien maksujen listaan viimeisimmäksi. Jollet halua muuttaa maksua, klikkaa maksulomakkeella Takaisin-linkkiä.

Kopioi

Halutessasi voit kopioida maksun klikkaamalla kyseisen rivin oikeassa reunassa olevaa Kopioi-kuvaketta.

Poista

Halutessasi voit poistaa maksun klikkaamalla kyseisen rivin oikeassa reunassa olevaa Poista-kuvaketta.

Vahvistamattomat maksut yhteensä

Vahvistettavien maksujen listassa on lopuksi maksujesi yhteenlaskettu määrä tileittäin.

Laajenna tiedot/Piilota tiedot

Voit laajentaa/piilottaa yhden maksun tiedot klikkaamalla saajan nimen perästä löytyvää nuolikuvaketta.

Anna tunnusluku

Kaikki maksut on vahvistettava tunnuslukutaulukon kertakäyttöisellä tunnusluvulla. Jos haluat vahvistaa jonkun maksuista myöhemmin, klikkaa maksun edessä olevaa valintaruutua, jolloin valintarasti poistuu. Klikkaa lopuksi Vahvista maksut -painiketta.

Maksun aikataulu

Voit tallentaa maksuja mihin vuorokauden aikaan tahansa. Pankkipäivänä ennen klo 21.30 vahvistetut maksut kirjataan kuluvalle päivälle. Muulloin tallennetut maksut käsitellään seuraavana pankkipäivänä.

S-Pankin tilille maksettu maksu hyvitetään saajan tilille välittömästi. Muihin pankkeihin maksetut tilisiirrot välitetään saajan pankkiin viimeistään käsittelyä seuraavana pankkipäivänä.

Maksun seuranta

Maksut, joiden maksupäivä on myöhemmin, lisätään Erääntyviin maksuihin. Mikäli tilillä ei ole katetta tai tilin vuorokausikohtainen maksujen enimmäismäärä ylittyy, maksun kirjausta yritetään kolmena seuraavana pankkipäivänä. Maksu kirjataan, kun tilillä on tarvittavat varat tai kun tilin vuorokausikohtainen maksujen enimmäismäärä ei enää ylity. Mikäli kirjaus ei onnistu, maksu näkyy hylättynä Erääntyvät maksut -sivulla. Pankki lähettää ilmoituksen hylätystä maksusta sekä verkkopankin että postin välityksellä. Ilmoituksesta veloitetaan palveluhinnaston mukainen veloitus.

Maksujen yleiset ehdot

S-Pankki soveltaa SEPA-maksuihin Finanssialan Keskusliiton julkaisemia Euromaksualueella välitettävien euromaksujen yleisiä ehtoja.

Suosittelemme, että luet ehdot ennen kuin hyväksyt maksun/maksut lähetettäväksi pankkiin.